design-radiator02

AZ OTTHON MELEGE...

Mitől lesz meleg az otthonod? Elsősorban az ott lakók szeretetétől, kisugárzásától, a család belső hangulatától. Másodsorban az otthont, a lakásunkat is szeretni, ápolni kell. Hangulatosan és ízlésünknek megfelelően berendezni. Nem utolsó sorban pedig a fűtéstől. A fűtőtestek meghatározó részei annak, hogy ne csak szívünkben legyen meleg, hanem fizikálisan is.

tribal-radiators

Gyakran keresnek fel olyan problémával, hogy a fűtésszámla magas, mégis hideg van a lakásban. Ennek több oka is lehet, de az első, amit ilyenkor meg kell vizsgálni, hogy a radiátorok elegendő teljesítménnyel rendelkeznek-e. Sokszor előfordul, hogy az építkezés végén, már spórolnak a költségekkel és a radiátorokat alulméretezik. Ez annyit jelent, hogy nem elég nagy ahhoz a teljesítménye, hogy az adott helyiséget kifűtse. Ilyenkor nagyobb teljesítményű radiátorokra van szükség, mint például az Essy radiátor.

essy-radiator23

Máskor a problémát az új fűtésrendszer okozza. Igen elterjedtek manapság a kondenzációs kazánok, melyek energiatakarékosak. Egyrészt hasznosítják a kéménybe kerülő hőt, másrészt alacsony hőfokon működnek. Tökéletes megoldás padlófűtés, fal-, mennyezetfűtés esetén. Ha a kondenzációs kazánhoz radiátorokat kapcsolnak, akkor bizony már lehetnek problémák. A radiátorok teljesítményei a normál típusú kazánokhoz van kiszámolva. Normál esetben 75°C-os víz fűti a radiátorokat. Ha ennél alacsonyabb a víz hőmérséklete, mint a kondenzációs kazánok esetében, akkor a radiátorok hőleadó felületét kell megnövelni, ami logikus. Tehát, nagyobb teljesítményű radiátorokra van szükség. Mit lehet tenni, ha már készen van minden és nem szeretnénk további munkálatokat? Több dolog is lehetséges. Lecserélni a jelenlegi radiátorokat nagyobbra. Elektromos radiátorokkal pótoljuk a hiányzó teljesítményt. Inverteres klímaberendezéssel oldjuk meg a fűtésrásegítést, mely hasznos lehet nyáron is, hiszen az otthon hűtését is megoldja.

Persze vannak már csúcs technológiájú radiátorok, melyeket kimondottan alacsony hőmérsékletű, energiatakarékos fűtésrendszerekhez találtak ki. Drágábbak az átlagos radiátoroknál, viszont tökéletes megoldást nyújtanak, kimondottan dekoratív, szinte már művészi kivitelű fűtőtestek. Ezek luxus kategóriát képviselnek technológiájukat és küllemüket tekintve is.  

eco low temperature radiator

Kosár

A kosár üres
ingyenes szallitas 04