design radiator01

GY.I.K.

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK

A webáruházban megvásárolható radiátorok felszerelhetők a fűtésrendszeremre?
Az általunk forgalmazott radiátorok mindegyike kompatibilis a szabványos fűtési rendszerekkel, vagyis felszerelhető.

Milyen technikai adatokat kell tudnom a megfelelő radiátor kiválasztásához?
Az ideális radiátor meghatározásához néhány technikai adat elengedhetetlen! A „Radiátor kiválasztása" menüpontban részletes információt kap, hogy mely adatok ismeretében tud radiátort választani. Nem tudunk általános képletet megadni, mert fontos a vízhőmérséklet ismerete is, mely nagy mértékben módosítja a teljesítményigényeket.

Hogyan tudom kikalkulálni, hogy mekkora teljesítményű radiátorra van szükségem?
Az Ön fűtésszerelője vagy gépészmérnöke kiszámolja Önnek, hogy pontosan milyen teljesítményű radiátor szükséges az adott helyiségbe. A teljesítményt Watt-ban adja meg.

Mire szolgál az elektromos fűtőpatron?
Az elektromos fűtőpatronnal ellátott radiátorok (jellemzően törölközőszárítók) a fűtési szezonban a központi fűtésről működnek, a fűtési szezonon kívül pedig elektromos radiátorként. Ezeket a radiátorokat nevezzük vegyes üzemű fűtőtestnek.

Drágább a színes radiátor, mint a fehér?
Nem, az egyes radiátorok mellett feltüntetett színek felár nélkül választhatók. 

Lecserélhetem a radiátorokat csak egy szobában is?
Igen, egy fűtési rendszeren belül lecserélhet egy darab radiátort és lecserélheti az összes radiátort is. De fontos tudnia, hogy az adott fűtésrendszeren jelenleg milyen alapanyagú radiátorok vannak. Ugyanis a két fő radiátor-alapanyag az acél és az alumínium egy fűtésrendszeren korrózióveszélyt jelent. Ezért ne vásároljon alumínium radiátort, ha a fűtésrendszeren meglévő radiátorok acélból készültek.

Minden radiátor megvásárolható 208 féle színben?
Radiátoraink többsége 208 féle RAL Classic színben rendelhető meg. Néhány radiátor kivételt képez, vagy a színezés technológiája miatt (például a kőradiátorok, vagy egyes öntöttvas radiátortípusok), de ezt természetesen a radiátor termékismertetőjénél feltüntetjük.

Mennyi a szállítási határidő?
A szállítási határidő típusonként változó, a Gyártó határozza meg, minden radiátor termékismertetőjében megtalálható a várható határidő.

Miért ilyen hosszú a szállítási határidő?
A rendkívül széles modellválaszték, a számtalan méret- és színvariáció miatt, sajnos nem áll módunkban raktárkészletről szállítani. Az általunk forgalmazott radiátorok minden esetben egyedileg, a vásárló által kiválasztott szín és méret szerint kerülnek gyártásra.

Vállalják Önök a megvásárolt radiátor felszerelését is?
Nem, sajnos erre nem terjed ki tevékenységünk.