design-radiator02

KRÓM VAGY INOX RADIÁTORT VÁLASSZAK?

Mi a különbség a Króm és az Inox radiátor között? 

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a Króm radiátor és az Inox radiátor között. A válasz viszonylag egyszerű. 

inox radiator

Kezdjük az Inox, más néven Rozsdamentes acél radiátorokkal. Ahogy a nevében is benne van, ez a típus más alapanyagot rejt. Rozsdamentes acélból készül a radiátor, ellentétben a festett radiátorokkal. A festett radiátorok acélból készülnek. A rozsdamentes acél egy nemesebb anyag, előállítása költségesebb. Ezért van, hogy az Inox radiátorok ár durván háromszorosa a festett radiátorokénak.

rozsdamentes radiator

Persze a rozsdaments radiátorok között is akadnak különbségek. Szobai használatra az Inox borítólemezes radiátorokat javasolják elsősorban, mint a fenti képeken. 

serpentes designer radiators517

Inox radiátorok természetesen léteznek fürdőszobai használatra is. Praktikus, mert a nedves környezetben sem korródálódik. Az Inox radiátor felülete lehet polírozott, vagyis fényes, de lehet szálcsiszolt, ami kissé matt.

A Króm radiátorok alapanyaga acél, pont, mint a festett radiátoroké. A különbség az, hogy a króm radiátornál a acél kap egy króm felületet, egy króm bevonatot.

A króm egy önálló kémiai elem, megtalálható a periódusos rendszerben is.

kromozott radiator

A krómozás során egy fémtárgyat egy másik fémmel vonunk be, abból a célból, hogy megváltoztassuk a kémiai és a fizikai jellemzőit. A galvanikus krómozás egy galvanikus fürdőben történik, elektromos áram hatására. A galvanikus fürdőben elektrolit folyadék van, amely tartalmazza a króm vegyületeit, amelyek elektrolitikus folyamat által redukálódnak az elektrolitból, majd megtapadnak a galvanizálandó felületen.

jungle krom

A króm, illetve krómozott radiátorok felülete fényes!

Segített a cikk abban, hogy meg tudd különböztetni a Króm és Inox radiátorokat? Ha igem nyomj egy LIKE-ot, hogy másoknak is segítségére legyen.

Kosár

A kosár üres
ingyenes szallitas 04